Skip to content

Намерете леснодостъпните почивки на остров Родос и намалете разноските си наполовина

Хубавите работи в живота е нужно да са леснодостъпни. Понякога обаче колкото и да искаме да отидем на гръцкото море, се налага да се се спрем поради големите разходи. Заедно с цената на почивката в южната ни съседка, е добре да се замислим и за всякакви други съпътстващи разходи, които са в европейската валута.last minute почивки

Какво ще кажете за почивка на море в Гърция през Септември? Цените са паднали с до петдесет процента, а вие бихте могли оптимално да се насладите на красивото време, небесносиньото море. Родос е един от най-красивите острови в Егейско море. Родос е един най-важните европейски средновековни градчета и тук можете откриете много монументи. Той ще ви върне към Древността и ще сте в една вълнуваща история.

При положение, че желаете да опознаете красотите на остров Родос отблизо, ви препоръчваме да пожелаете оферта за пътуване от туроператора ви. Едно от най-значителните дейности на острова е, разбира се, препичането на плажа. Сърфа е едно най-добрите преживявания през летните месеци, а бистрите води на Родос са притегателно място за онези почиващи, които харесват гмурканията.

Уиндсърфът също е широко разпространен на повечето плажове, но ако търсите по-спокойно място, ви препоръчваме някои дивно и мирелюбиви плажове на острова.

Ако мислите, че усещането за живост е именно това, от което се нуждаете, поръчайте си кафе сутрин, вземете списание в ръка и се вслушайте в песните на вълните.

Бихте могли да се разходите из местността или пък да пробвате от любимото скално изкачване.

Родос е невероятен гръцки остров, където между другото можете да дойдете пак и пак и никога през живота си няма да ви омръзне. На острова ще намерите море, планини, разнообразен животински и растителен свят. В случай, че имате желание обаче морето и планините са ви в повечко, просто се полюбувайте на мелниците на острова и ще усетите околната магия.

Вероятно едни от най-огромните монументи на гръцкия остров Родос, са католическите църкви Santa Maria Della Vitoria и Agios Gragiskos. Съществуват и много различни известни църкви, интересни исторически факти, статуи и картини, които ще разширят вашия културен мироглед.

Много популярни творци са прихванали тайната на острова и творбите им са изложени в музеите на Родос.

Едно от последните неща, препоръчително да не пропускате, са 7те извори на минерална вода, които са своебразен оазис с доста богат воден запас. Близо до изворите има гора, където можете да се насладите на спокойствието и обстановката.

В западната част на дестинацията има невероятнo място с името ‘пеперудите’, тъй като тук през Август има десетки хиляди пеперуди и мястото е особено подходящо за почиване.